Dem senaste dagarna i Brisbane

 
Livets finaste folkvagn på en gata i West End
 En butik på samma gata med kristaller och andra fina saker
 Världens godaste vegoburgare på Grill'd
 En gullig kompis på hostlet
 Brunch på Ikea
 
Nu sitter vi på Ikea utanför Brisbane efter att ha ätit brunch och strosat runt här i några timmar. Vi har precis köpt julmust och Marabou och man får sådana otroliga hemma-feels. Det är svårt att inte få hemlängtan när man är här.
Dem senaste dagarna har jag varit och tagit ett glas med Nina (som det förövrigt var jättejobbigt att säga hejdå till idag), ätit 3 dollars tacos, solat och badat vid lagunen och hängt på en jazzklubb. Jag har också hunnit med att bli förkyld och det är jag i ärlighetens namn inte jätteglad över.
Nu har vi alltså begett oss ifrån Brisbane och nästa stopp är Gold Coast. Där stannar vi till lördag och efter det blir det Byron. Planen där är att vi ska försöka få ett jobb på hostlet som vi kommer bo på så att vi kan få gratis boende dem 2 veckorna vi kommer vara där. Har hört så mycket bra om Byron så mina förväntningar är skyhöga

Brisbane

Jag, Agnes och Ida utanför klubben igår
Pizza ifrån Domino's och Kirks passionsfruktsdricka, livets bästa bakisremedy right there
Höghus och palmer vid lagunen
 
Nu har vi kommit till Brisbane och det är verkligen jättemysigt. Vi bor på ett hostel lite utanför själva "storstaden", och även fast det är ganska smutsigt både med roommates som slänger kläder och och mat över hela golvet, och kackerlackor som springer överallt så är det helt okej ändå. Dem bjuder på gratis frukost varje morgon och det är ju shysst.
Igår så gick vi ut med älskade Nina (det var så sjukt underbart att se ett ansikte hemifrån), och kom hem framåt morgontimmarna och gick och la oss när killarna på rummet skulle till jobbet. Vi förade hemma hos henne och gick sedan och dansade på ett ställe som hette Oh hello. Det var grymt.
Nu har vi precis varit på bio och kollat på Fantastic beasts and where to find them på en biosalong här i Brisbane, och det var tidernas mysfilm. Den var verkligen jättebra.
Imorgon ska vi hänga med Nina och vad vi hittar på är ännu oklart.
Vi hörs! 

Fraser Island & Noosa

SS Maheno
Ett creek som gick igenom regnskogen på fraser där urbefolkningen hade en tradition då kvinnorna gick ner dit och födde sina barn. Vattnet är än idag heligt, så man får varken bada i eller samla in vattnet.
Den kritvita silica-sanden vid lake McKenzie.
En delfin som kom jättenära vid Tin can bay.
Eumundi market
Peregian beach
 
Just nu sitter jag på McDonalds i Noosa och dricker milkshake efter en lång dag på stranden Peregian beach. Vi kom hit till Noosa i fredags, och det är en sådan himla mysig liten stad. I förrgår var vi på en marknad i Eumundi som ligger lite utanför Noosa, och den var fantastisk. En riktig hippie-marknad med drömfångare och kristaller överallt. Det kändes som att jag var i himlen. Igår var vi på en marknad också men det var en farmers market så dem sålde mat och närodlade frukter/grönsaker.
Innan vi åkte till Noosa var vi i Rainbow beach, som var vår utgångspunkt till Fraser Island. Det var hur vackert som helst, och det var så häftigt att se öns olika under. Vi fick bland annat simma i en sötvattensjö som ligger mitt på ön som heter lake McKenzie, titta på skeppsvraket ss Maheno och åka på en badring längst ett creek som gick genom regnskogen ut till stranden.
Vi sov på en camping som låg på stranden mitt emot Fraser, och en morgon när jag skulle gå på toa så kollade jag ut mot vattnet och såg tre ryggfenor komma upp och ner i vattnet. Jag gick längre fram och såg till min totala förvåning att det var tre delfiner som hade kommit in till stranden och simmade. Så där stod jag, i soluppgången på en strand i Australien och kollade på delfiner. Det var så mäktigt.
Dagen efter så åkte vi till ett ställe som heter Tin can bay och såg på när dem matade delfinerna som kommer in till stranden varje morgon. Det var också ganska overkligt, att vara bara några centimeter ifrån en delfin i sin naturliga miljö. Dem var så fina. En av dem hade ett stort ärr över ryggen där en haj hade bitit hen en gång.

Vi kommer vara kvar här i Noosa några dagar till, imorgon ska vi till nationalparken här och se The fairy pools, en naturlig "pool" bland klipporna vid havet. Efter Noosa åker vi till Sunshine Coast och efter det Brisbane.
På återseende! 
 

Rainbow beach

Just nu sitter jag på ett bibliotek i en liten småstad som heter Gympie, ungefär 20 min ifrån Rainbow beach. Bibliotek är ett jättebra sätt att fördriva tiden här, samtidigt som man kan få tillgång till gratis Wi-Fi och ladda upp sina prylar. Campingen vi sov på inatt var hur mysig som helst, och förmodligen den bästa hittils. Det var som en liten gräsmatta där det gick runt hönor och pickade överallt, och dem var jättenärgångna. Framför oss var som ett fält och en grässlätt där det betade får. 
Anledningen till att vi är här vid Rainbow beach är för att imorgon åker vi till Fraser Island med utgångspunkt därifrån. Vi har bokat en heldag från 8 till 7 på kvällen, och vi kommer få se massa olika saker på ön, med SS Maheno inräknat (ett skeppsvrak som blev strandat år 1935 av en cyclon och som står där på stranden än idag). Vi ska också få se och bada i öns olika sötvattensjöar, väldigt skönt med tanke på att vi inte kan göra det i havet för att det är mycket tigerhajar där nu. Det kommer bli grymt!

Bundaberg

Åt på en helt otrolig indisk restaurang igår,  Curry quest hette den och ligger typ mitt i Bundaberg. Jag beställde en vegetarisk paneer och kofta tikka masala som nog helt allvarligt var det godaste jag har ätit i hela mitt liv. Paneer är som små bitar av färskost, och kofta är som små bollar gjorda av potatis och grönsaker. Till det åt vi ost och vitlöksnaan. Blir hungrig bara jag tänker på det.
 
Nu är vi Bundaberg och ska hänga kvar här tills våra tax file numbers kommer till postkontoret här. Hostlet som vi bor på kan vara det sämsta hittils. Det är så sjukt nedgånget och sunkigt, så det är tur att vi bara skulle stanna här i en natt. Efter vi har checkat ut ifrån det här hostlet idag ska vi åka till Mon repos, det är en strand typ 1 mil härifrån som är känd för att sköldpaddor kommer upp mellan november och mars varje år och lägger ägg. Jag hoppas att vi får se några!
För några dagar sedan bokade vi Fraser Island (världens största ö bestående av bara sand), så dit ska vi åka på torsdag. Det kommer bli grymt!

Whitehaven beach, Airlie beach och Magnetic Island

Whitehaven beach
Cedar falls
Airlie beach
 
Den senaste veckan har jag burit en koala (och en tio kilos phytonorm) på att animal sanctuary på Magnetic Island, åkt kryssning till Whitehaven beach och Hamilton Island, hängt vid Airlie beach och åkt till ett vattenfall som heter Cedar falls (som egentligen inte var ett vattenfall utan mer en liten lagun). Nu har vi fortsatt vår resa nedåt och sitter nu på donken i Rockhampton. Vårat nästa stopp är Agnes water där vi har hört att man kan ta surflektioner. Vi hade tänkt göra det i Byron men en tjej i vårat dormroom sa att det är jättemycket hajar där nu, så man kan typ inte vara i vattnet alls. Känns oerhört bra att sitta i 30-graders värme när man vet hur vädret är i Sverige just nu, haha. Jag tycker lite synd om er

Vattenfall och kängurus

 
 
I onsdags åkte vi ifrån hostlet i Cairns och började vår resa nedåt. Vårat första stopp var Josephine falls, ett vattenfall i djungeln som man kunde bada vid. Det fanns som en vattenrutchkana som man kunde åka nedför, och såklart så ramlade jag den första gången jag skulle försöka, haha. Men det var häftigt! Och jättekallt. Samma natt så campade vi för första gången, och lagade mat på en bärbar spis. Det var jättemysigt, bortsett ifrån att vi låg och sov typ 3 meter ifrån att tågspår. Ni kan förstå paniken när man hamnar mitt i natten och det låter som att man blir påkörd av ett tåg. Inatt campade vi på en annan camping, i Townsville. Vi sov mycket bättre där, och när vi vaknade upptäckte ju att det var en hel flock med kängurus som hade gjort oss sällskap. Det var så sjukt häftigt att se dem på riktigt! Dem var inte alls skygga, så det gick att komma ganska nära utan att dem hoppade iväg.
Nu sitter vi på en färja ifrån Townsville till Magnetic Island, där ska vi till en djurfristad och hålla i Koalor!

Olycksfågeln

 
Igår var jag på sjukhuset här i Cairns hela dagen, och det var fasen inte kul alltså. Jag kom dit till akuten vid tolv av anledningen att jag har haft en ganska onajs hosta enda sedan vi kom hit (typ två veckor), och jag kände att det var dags att göra något åt det. Jag fick vänta i väntrummet i 4 timmar innan jag fick komma in, och då sa dem att vi skulle prova med en antibiotikakur. Det enda kruxet var att min puls var jättehög, och med tanke på den långa flygresan från Sverige och hit ville dem ta det säkra före det osäkra och se så att jag inte hade en propp eller någonting, så dem skickade iväg mig för att ta blodprover, ekg och lungröntgen. Jag blev hämtad med en rullstol (haha, kände mig så himla fjantig så jag frågade om jag verkligen behövde, och dem sa att om man ska röntga lungorna så måste man tydligen det), och sedan när allt var färdigt fick jag lägga mig i en sjukhussäng med dropp så att mitt blodtryck skulle gå ner, ifall det kunde ha varit för att jag hade vätskebrist. Tillslut  (efter typ 8 timmar) så skickade dem hem mig med ventolin och några jättestarka värktabletter, och sa att jag är i ett tidigt stadie av lunginflammation. Varför jag fick smärtstillande istället för antibiotika är för mig ett mysterium, men jag sov bättre inatt än vad jag har gjort på länge, så jag antar att det var rätt tabletter jag fick!

RSS 2.0