Fraser Island & Noosa

SS Maheno
Ett creek som gick igenom regnskogen på fraser där urbefolkningen hade en tradition då kvinnorna gick ner dit och födde sina barn. Vattnet är än idag heligt, så man får varken bada i eller samla in vattnet.
Den kritvita silica-sanden vid lake McKenzie.
En delfin som kom jättenära vid Tin can bay.
Eumundi market
Peregian beach
 
Just nu sitter jag på McDonalds i Noosa och dricker milkshake efter en lång dag på stranden Peregian beach. Vi kom hit till Noosa i fredags, och det är en sådan himla mysig liten stad. I förrgår var vi på en marknad i Eumundi som ligger lite utanför Noosa, och den var fantastisk. En riktig hippie-marknad med drömfångare och kristaller överallt. Det kändes som att jag var i himlen. Igår var vi på en marknad också men det var en farmers market så dem sålde mat och närodlade frukter/grönsaker.
Innan vi åkte till Noosa var vi i Rainbow beach, som var vår utgångspunkt till Fraser Island. Det var hur vackert som helst, och det var så häftigt att se öns olika under. Vi fick bland annat simma i en sötvattensjö som ligger mitt på ön som heter lake McKenzie, titta på skeppsvraket ss Maheno och åka på en badring längst ett creek som gick genom regnskogen ut till stranden.
Vi sov på en camping som låg på stranden mitt emot Fraser, och en morgon när jag skulle gå på toa så kollade jag ut mot vattnet och såg tre ryggfenor komma upp och ner i vattnet. Jag gick längre fram och såg till min totala förvåning att det var tre delfiner som hade kommit in till stranden och simmade. Så där stod jag, i soluppgången på en strand i Australien och kollade på delfiner. Det var så mäktigt.
Dagen efter så åkte vi till ett ställe som heter Tin can bay och såg på när dem matade delfinerna som kommer in till stranden varje morgon. Det var också ganska overkligt, att vara bara några centimeter ifrån en delfin i sin naturliga miljö. Dem var så fina. En av dem hade ett stort ärr över ryggen där en haj hade bitit hen en gång.

Vi kommer vara kvar här i Noosa några dagar till, imorgon ska vi till nationalparken här och se The fairy pools, en naturlig "pool" bland klipporna vid havet. Efter Noosa åker vi till Sunshine Coast och efter det Brisbane.
På återseende! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0