Hemliga stränder och Hobbiton

 
En öl framför öppna spisen på The green dragons' inn
Ett mysigt litet hobbithus 
 Cathedral Cove
 Ett cultural maori performance på Aucklands museum. Uppträdandet avslutades med the Haka dance, vilket var SJUKT mäktigt. Ni som har sett Nya Zeelands rugbylag innan varje match vet vad jag pratar om. Om inte, kolla pronto!!
 Järngänget på flygplatsen innan vi åkte till NZ. Vi är ca bäst i världen.
 
Dem senaste dagarna har varit så intensiva, och vi har varit och gjort grejer varje dag. I tisdags blev vi upphämtade ifrån vårat hostel av Kiwi experience (bussföretaget vi kommer åka med under hela resan), och första stoppet var en strand som heter Cathedral cove, och det var helt stört vackert. För att komma till stranden var man tvungen att gå i en halvtimme och klättra ner för en brant bergvägg, tills man kom till stranden omgiven av höga berg. Man kunde gå igenom som en grotta för att komma till en annan lite gömd strand. Dagen efter åkte vi till the Waitomo Caves, och vi tog en guidad tur på typ en timme, där vi fick gå igenom grottorna och sedan avsluta med en kort båttur genom tunnlarna med tusentals lysmaskar över oss i taket. Det såg ut som en stjärnhimmel. Tyvärr fick man inte ta några bilder i grottorna så kan inte riktigt visa er hur vackert det faktiskt var. Ni får googla helt enkelt! Idag så anlände vi i Rotorua och det första vi gjorde var att åka till Hobbiton (den lilla hobbit-byn där Sagan om ringen och Hobbit utspelar sig). Turen var ungefär 2 timmar, och vi fick gå runt i den lilla byn medan en guide berättade för oss om filmen och om hur det gick till när den spelades in. Jag tog några obligatoriska turist-bilder framför Bilbo Baggers hus, och vi avslutade turen på puben The green dragons' inn och fick en gratis dricka. Satt alltså framför den öppna spisen och värmde mig efter regnet, och drack en black stout i livets ölbägare och låtsades att jag var typ Gimli. Det var så himla fett. Efter det blev vi tillbakakörda till hostlet i Rotorua, och imorgon åker vi till Tekapo. Ny dag, nya äventyr!

Dem senaste veckorna i Melbourne

The twelve apostles vid The great ocean road
Livets bästa kartläsare in action. Förstår dock inte hur man klarade sig utan Google maps förr i tiden
 Twelve apostles igen och Erskine falls. Båda två helt otroligt vackra 
 Soldyrkning vid St kilda beach
 En gammal goding från nyår med Idas kompis Isabel och hennes aussie-vänner
 
Imorgon åker vi till Nya Zealand!! Är så himla taggad och förväntansfull, och det ska bli så sjukt kul att få se nya saker. Nu sitter vi på biblioteket i Melbourne och ska skriva ut lite papper inför flygresan. Det är ju lite sorgligt ändå att detta är vår allra sista dag i Australien. Vi har ju trots allt samlat på oss en hel del fina, sjuka, konstiga och helt otroliga minnen härifrån.
Vi har inte gjort så jättemycket under våra två veckor här i Melbs. Alla tre känner sig bara helt slut. Tror att det kan ha och göra med att vi har varit på resande fot konstant nu i 3 månader, och det är första gången vi egentligen kan andas ut på riktigt. Att vi har tvungen att skrota bilen och alltså inte ens få 1 krona för den gjorde ju oss inte mer motiverade (den historian sparar jag till ett annat tillfälle). 
Igår hyrde vi en bil och körde Great ocean road enda bort till Warrnambool. Vi åkte tillsammans med en tysk tjej som vi träffade på vårat hostel, Isabelle, som är hur gullig som helst. Det var så sjukt coolt, och det var sannerligen svårt att hålla fokus på vägen när man körde förbi så vackra vyer. Vi stannade vid ett vattenfall som heter Erskine falls, och det var nog det största vi har sett hittils. Efter det stannade vi vid The twelve apostles (såklart), London bridge och Bay of islands. Alla tre vackra på sitt sätt. Det var verkligen ett bra avslut på vår resa här i Australien, och nu känner jag mig mer än redo för att möta nya äventyr på Nya Zealand.

Nyår i Melbourne

Fyrverkerierna vid the Docklands i Melbs vid tolvslaget
 När vi körde till en strand vid Jervis bay 
 The three sisters i Blue mountain national park. Det går inte att beskriva hur mäktigt det var
Att vandra mellan hostel med 20 kg på ryggen och 10 på magen är jättekul. Inte.
 
Nu är vi alltså i Melbourne. Vi kom hit i fredags och sedan dess har vi firat nyår med Idas aussie-kompis Isabel där vi åt middag och förade, och sedan gick vi ut på en klubb som heter Brownalley där det bara var 18åringar. Vi kände oss som tanter. Vid tolvslaget gick vi till the Docklands och det var så jävla fett, dem hade som en stor skärm som räknade ner innan klockan slog tolv och så stod alla och kollade på raketerna över hamnen. Kommer ALTTID föredra systemet här framför det i Sverige, då det är olagligt för privatpersoner att köpa raketer här. Har aldrig känt mig så säker på nyårsafton som här. Dagen efter åt vi bakispizza på Domino's  (varför bryta en tradition liksom), och efter det har vi inte gjort så mycket. Vi har precis flyttat in på ett hostel i ett rum med ARTON sängar. Det är som en jättestor sovsal med folk överallt. Det är alltså en aning svårt att få lugn och ro. Här bor vi fram till den 15e januari, då flyger vi till NYA ZEALAND!! Är så himla taggad på att få se någonting nytt. Mina förväntningar är skyhöga 

RSS 2.0